sperziebonen invriezen

Sperziebonen invriezen

De hele zomer en winter door genieten van sperziebonen, kan gemakkelijk door deze in te vriezen. Sperziebonen invriezen is goed te doen, kost even wat tijd, maar is wel geldbesparend, wanneer je veel bonen voor weinig geld kunt kopen, of sperziebonen van eigen tuin kunt plukken.

Hoe ga je te werk

Sperziebonen invriezen is eigenlijk al snel gebeurd. Eerst maak je de bonen schoon en kook klaar. Dat betekend, dat je ze hebt ontdaan van de uiteinden en doormidden hebt gebroken. Dan zet je de bonen op het vuur en laat de kook erover komen. Dat betekend, dat je de sperziebonen even laat koken, minstens 2 minuten, hooguit 5 minuten. Daarna haal je de pan van het vuur.

Koelen

Voordat je de begint met sperziebonen invriezen, zorg je ervoor dat ze goed zijn gekoeld. Goed en snel koelen is belangrijk bij het sperziebonen invriezen. Hiervoor gebruik je koud water en spoelt de bonen daarmee af, maar zet gerust de bonen een minuut of 10 tot een kwartier in steenkoud water. Nu zijn de bonen genoeg gekoeld om in te vriezen.

Dozen of zakjes

Wanneer je bonen invriezen wilt, dan heb je daar diepvriesdozen of diepvries zakjes voor nodig. Het voordeel van dozen is, dat je ze gemakkelijk stapelt, het voordeel van zakjes is, dat je ze gemakkelijk in een hoekje kunt drukken. Wanneer je de zakjes of dozen hebt gevuld, dan zet je de vriezer op de invries stand en je kunt de bonen invriezen.