sperziebonen wokken

Sperziebonen wokken

Sperziebonen zijn de meest gewilde en gegeten groente in ons land. Ook zijn sperziebonen erg veelzijdig. Je kunt sperziebonen koken, maar ook kun je sperziebonen wokken. Je kunt dat doen, door er speciale kruiden bij te gebruiken, Oosterse kruiden, maar je kunt ook wokken met Nederlandse kruiden.

Wat heb je nodig voor sperziebonen wokken

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 pakje sajoer boontjes
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 dl. water

Bereiding:

Maak de sperzieboontjes schoon, haal de puntjes en draden af.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en zet deze op het vuur.
Voeg de sperzieboontjes toe en wok ze ongeveer 3 minuten, aldoor omscheppend.
Voeg nu het water en de kruiden toe (sajoer boontjes) en laat het geheel nog enkele minuten sudderen, totdat de saus is ingekookt.

Sperziebonen wokken op de Nederlandse manier:

Benodigdheden:

  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje roomsaus
  • 2 dl water

Bereiding:

Maak de boontjes schoon, ontdoe ze van de puntjes en eventuele draden.
Doe de olie in de wok en laat deze heet worden.
Voeg de boontjes toe en wok deze ongeveer 3 tot 5 minuten, aldoor blijven omscheppen.
Voeg nu de in water opgeloste roomsaus toe.
Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingekookt.