Hoelang sperziebonen koken

Sperziebonen: een groente, die al eeuwenlang gegeten wordt.

Hoelang sperziebonen koken?

Sperziebonen dien je eerst goed schoon te maken, dat wil zeggen, je haalt de draden ervan af, de puntjes van de uiteinden en mogelijk snijd je ze ook nog eens doormidden. Hoelang sperziebonen koken moet, is afhankelijk van je smaak en afhankelijk van de manier waarop je de sperziebonen kookt. Wanneer je sperziebonen doormidden snijdt, dan is de kooktijd minder lang, dan wanneer je de bonen heel laat.

hoelang sperziebonen kokenAl dente

Houd je van een knapperige sperzieboon, dan kook je de sperziebonen niet langer dan 8 tot 10 minuten.

Hoelang je sperziebonen koken moet, is eigenlijk een beetje smaakgericht. Wanneer je houdt, van een zachte, doorgekookte sperzieboon, dan kook je de bonen in ongeveer 25 minuten gaar. Toch kunnen we dat eigenlijk afraden. Volgens blogger Marissa van Smaakboot is het aan te raden je sperziebonen nooit voor meer dan 15 minuten te koken om zowel nutriƫnten als smaak te maximaliseren.

Een beetje ertussen in

Niet helemaal door en door gaar, maar ook niet te rauw, hoelang je sperziebonen koken moet, hangt af van je smaak, zoals hierboven al is aangegeven. Doorgaans is 15 minuten koken al genoeg, om een lekkere smaak te behouden, niet een te taaie boon te eten, maar ook niet een te gare sperzieboon te eten.

Hoelang sperziebonen koken, het is een verschil van smaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.