Sperziebonen klaarmaken

Sperziebonen klaarmaken

Het bereiden van sperziebonen is eigenlijk heel eenvoudig. Sperziebonen klaarmaken kan iedereen. Begin met het schoonmaken van de boontjes. Haal de puntjes en eventuele draden van de boontjes af. Je kunt de sperziebonen doormidden breken. Hieraan kun je ook zien, of de sperziebonen goed vers zijn. Sperziebonen die niet vers zijn, zullen niet gemakkelijk doormidden knappen.

Sperziebonen klaarmakenDe volgende stap

Wanneer we sperziebonen klaarmaken, dan wassen we de bonen goed. Daarna zetten we de bonen op met ruim water. Hoelang je de boontjes kookt, dat is per persoon verschillend. De één houdt van bonen die knapperig, bijna rauw zijn, de ander heeft ze liever iets gaarder, maar er zijn ook mensen die houden van overgare, zachte boontjes.

Sperziebonen klaarmaken is verder eigenlijk niet moeilijk. Wacht tot het water aan de kook is en zet het vuur daarna lager. Voeg eventueel een beetje zout toe en een klein klontje boter. Dit voorkomt het overkoken van het water en maakt de sperziebonen extra zacht.

Wil je een beetje experimenteren? Doe dan wat losse groene theeblaadjes mee in je kookwater in een builtje of een zakje. De polyfenolen het kookwater maken je sperzieboontjes extra gezond, en je krijgt een zeer subtiele smaaktoevoeging aan je boontjes. Ècht een leuke tip!

De laatste stap

Wanneer je bonen gaar zijn, dan giet je het overtollige water af en bestrooi de sperziebonen met een beetje nootmuskaat. Sperziebonen klaarmaken is heel gemakkelijk en voor iedereen te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.