Sperziebonen met spek

Heerlijke sperziebonen met spek maken

Benodigdheden:

  • Sperziebonen
  • Katenspek
  • bieslook (stelen)
  • 2 eetlepels olijfolie

Sperziebonen met spekBereiding:

Hoe maak je sperziebonen met spek? Je maakt eerst je boontjes goed schoon. Je laat de sperziebonen wel heel en kookt ze in ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar. Vervolgens giet je de bonen af.

Koel de boontjes iets af, door ze met koud water te spoelen en even in het vergiet af te laten koelen.

Maak nu porties van de bonen en rol deze in het spek. Maak dit vast, door er een steel bieslook omheen te knopen, eventueel met strikje.

Wanneer de porties klaar zijn, verhit je de olie in de koekenpan. Wanneer deze goed op temperatuur is, dan kun je de sperziebonen met spek in de pan leggen en af en toe even keren. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt, zodat de bonen aanbranden. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.

Ik combineer dit gerecht graag met een lekkere Italiaanse rode wijn als een Barolo of een Barbaresco, maar natuurlijk kan je ook gewoon een lekker fris glaasje water erbij nemen.

Sperziebonen met spek kun je ook vast voorbereiden voor de maaltijd. Maak de rolletjes (pakketjes) zover klaar dat ze alleen nog maar gebakken hoeven te worden. Zet deze in de koelkast, afgedekt, totdat de maaltijd kan worden bereidt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.