Sperziebonensoep maken: recept & tips

Sperziebonensoep is een populaire soep die voornamelijk in Nederland en België wordt gegeten. Het is een verfrissende en voedzame soep die gemakkelijk thuis te maken is met behulp van een paar eenvoudige ingrediënten. In dit artikel geven we een stap-voor-stap uitleg over hoe je zelf sperziebonensoep kunt maken.

Voordat we beginnen met het maken van de soep, is het belangrijk om de juiste ingrediënten in huis te halen. Je hebt de volgende dingen nodig:

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Sperziebonensoep makenAls eerste stap is het belangrijk om de sperziebonen te wassen en te snijden. Verwijder de uiteinden van de bonen en snijd ze daarna in kleine stukjes.

Snijd vervolgens de ui en de knoflook in kleine stukjes. Verhit in een grote pan een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg daarna de sperziebonen toe en bak deze kort mee.

Giet vervolgens de groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de sperziebonen gaar zijn. Voeg eventueel wat extra zout en peper naar smaak toe.

Als de soep klaar is, kun je deze serveren in kommen. Garneer de soep eventueel met wat fijngesneden peterselie of koriander.

Sperziebonensoep is een heerlijke en gezonde maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is. Als je het extra makkelijk wil maken kan je zeker ook gebruik maken van een speciale soepblender die je soep mixt én kookt zonder verdere hulp. Een aanrader voor luie koks! 😉